Loading…
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

„Tak nějakou "VOŠku", nenáročnou."

O biblické škole jsem začala uvažovat už jako nevěřící. To jsem byla asi ve druhém nebo třetím ročníku na střední škole, a tak jsem si říkala: „Co teda po té maturitě? Na vysokou si myslím, že nemám, tak nějakou „vošku", nenáročnou." Hledala jsem v seznamu škol, našla VOŠMT. Tak jsem si pomyslela: „Hmm, věřící jsem, protože v Boha věřím, Bible, to bude nějaká „pakárna", ale v pohodě." Ani jsem nepřemýšlela, jestli mě vezmou... Maturitu jsem však napoprvé neudělala, tím pádem se mi rozhodily všechny plány, které jsem měla a na biblickou školu jsem zapomněla.

Číst dál: „Tak nějakou "VOŠku", nenáročnou."

„Na besídce jsem byl nejchytřejší..."

Jak jsem ke studiu přišel? Bylo mi deset nebo jedenáct let, když jsem poprvé zapřemýšlel o službě, a Bůh ke mně začal mluvit. Začal vlastně, když mi bylo osm let. Na besídce jsem byl nejchytřejší (smích z publika), to je prostě pravda. Díky rodičům, domácí škole a taky křesťanské škole. Hodně jsem si četl Bibli a naučil jsem se spoustu věcí.

Číst dál: „Na besídce jsem byl nejchytřejší..."

Bůh v mém životě

Milí bratři a sestry, krátce bych se chtěla představit. Jmenuji se Ludmila Zlatníková, je mi 67 let a se svým manželem máme dvě děti, syna a dceru, kteří mají už svoje rodiny. Máme šest vnoučat a všichni, díky Bohu, jsme se mohli znovuzrodit do Božího království.

Číst dál: Bůh v mém životě

Čekejte!

Dobrý den, chtěly bychom vám napsat o tom, jak zvláštně jsme prožily loňské léto. Před čtyřmi lety jsme díky kanadským misionářům sloužícím v našem sboru měly strávit léto na křesťanském ranči v USA jako dobrovolnice. Začátkem jara jsme proto začaly shánět potřebné finance na uskutečnění našich plánů (přispěli nám i mnozí lidé z AC, hlavně na Impulzu). Žel, kvůli závažným důvodům se tento výlet nemohl uskutečnit a s kanadskou rodinou jsme na tři roky ztratily kontakt – vrátili se zpátky do Kanady. Nějaký čas proto ležely vybrané peníze v obálce a naše maminka se modlila, co s nimi. Dostala od Pána odpověď: „Čekejte!"

Číst dál: Čekejte!

Moc jména Ježíš

Paní, kterou jsem dostala na starost jako asistentka, už byla slaboučká na těle i na duchu. Chodit už nemohla. Čekala, až ji posadíme na lůžku, převezeme do křesla v kuchyni, nakrmíme ji a budeme jí dělat společnost. A tak jsme si četly, zpívaly, někdy sledovaly rozhlas nebo televizi.

Číst dál: Moc jména Ježíš

Používáním tohoto webu souhlasíte s používáním souborů cookie.